Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с индикатора на багажника 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с индикатора на багажника 166

колеги днес ми се случи следното нещо. Както си карах ми светна индикатора ча ми е отворен багажника. Слазнах да проверя и се оказа че е затворен. Секунди след като потеглих ми спря парното и на дисплея ми изписа momentari connection to air conditioner faulty. На всичко одгоре ми се загуби и централното. Не знам каква е връзката между тези три неща но кото проверих бешоните под волана се оказо че и изгорял ном. 17. Смених го и всичко се оправи. Да обаче на второто палене бушона пок гръмна. При следващия ми опип да го сменя още със слагането изгоря. Някой с опит с тоците има ли идея защо тока горят и дали нещо не мога да направя сам или без майстор няма да мине.
    Алфа 166 JTD 136к.с + чип

Първоначално публикувано от ihalachev Покажи съобщение
    .....или без майстор няма да мине.
    Направо си за ел. техник, някъде ти дава на късо, не пробвай разни побългарявания щото може и да се запалиш.
    sigpic
    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Централно+климатик= намирисва отново на това реле.

Last edited by SoHm; d.m.y г., 16:35.
      166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
        Централно+климатик= намирисва отново на това реле.

Колега дай повече инфо, кое е това реле

---------- Post added at 17:11 ---------- Previous post was at 17:01 ----------

Колега дай повече инфо, кое е това реле
        Колега къде е това реле че гледам снимките чрез телефона и не мога да се ориентирам

Comment

http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E+%F0%E5%EB%E5
          Заповядай колега трябва да ти стане ясно вече !!!
          Alfa Romeo is a wonderful way of life!

Comment

То не е за смях,но на всички ни е известен инж. Тоци Бегали.
            1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
            2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
            1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от leketo84 Покажи съобщение
              http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E+%F0%E5%EB%E5
              Заповядай колега трябва да ти стане ясно вече !!!
              Мерси колега. Утре ще разглобявам да го видя това реле. Като чета май това реле е за 100 нещо. При теб гореше ли ти така бушоно кото при мен?

Comment

Индикацията за отворен багажник светва когато ти е отворен и предния капак. Провери дали отпред не ти окъсява при бутона или отзад снопа кабели към задния капак в гумения шлаух.От много отваряне/затваряне да не са се оголили от към изолация и от там да е проблема.
                Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

Първоначално публикувано от kocta Покажи съобщение
                  Индикацията за отворен багажник светва когато ти е отворен и предния капак. Провери дали отпред не ти окъсява при бутона или отзад снопа кабели към задния капак в гумения шлаух.От много отваряне/затваряне да не са се оголили от към изолация и от там да е проблема.
                  Благодаря колега утре ще проверя. Интересно че едновременно светна багажника, спря парното, централното от ключа не действа /само ръчно работи/ и сега останових че не светят плафоните.Каква е връзката м/у всичко това и защо ми гори веднага бушона.Ако е думнало релето както казват колегите би трябвало да не гори и бушона /поне аз мисбя така/.

Comment

Благодаря колега утре ще проверя. Интересно че едновременно светна багажника, спря парното, централното от ключа не действа /само ръчно работи/ и сега останових че не светят плафоните.Каква е връзката м/у всичко това и защо ми гори веднага бушона.Ако е думнало релето както казват колегите би трябвало да не гори и бушона /поне аз мисбя така/.
                    Трябва да се отвори ел.схемата и да се види какво е общото. Възможно е да има отечка по самото купе.
                    Alfa Romeo 145 JTD & Audi A4 B6 1.8T quattro

Comment

На мен така пък ми "окъсиха" и започнаха да си светкат разни светлинки отзад - истинска красота. Издърпай шлауха на задния капак и ще видиш какви красоти те очакват. Аз лично се справих с жици от една фиатска инсталация и термосвиваем шлаух. Щот ако ти е окъсил включвателя на багажника и отпред са ти на един предпазител с останалите неработещи джаджи...
                      AR 166 2,4 ЖТД Волво 460 1,9 ТД, Волво 460 1,7 I ех, Браво 1,4 12V ех, Ланча Y 1,4 12V ех, Пунто 1,1 6 speed ex, Пежо 106 ех и първата ОРел кадет 1,6 печка - "карабина" - с манивели по вратите и вЪлнен салон

Comment

Само споделям мнение, колега нали знаеш че нашите алфи имат фабрични дефекти, като на пример кабелите коѝто се касат при багажника, има вероятност да са се прекаснали и да е дали на касо и за това да ти гори и бушона, става вапрос за захранването на багажника. ето виж тези снимки за какво точно става на вапрос, http://clubalfaromeo.com/forum/showt...E0%E6%ED%E8%EA
                        мисли, преди да дейсваш !!!

Comment

Колеги тая пущина ще ме побърка. Реших сутринта да прегледам кабелита по бъгажника кокто ме съветвахте но всичко изглежда перфектно. Преди два дена сменях крушките на фаровете погледнах и там да няма нещо. Преди да тръгна за майстора реших пак да сменя бушона и о чуда всичко заработи. За сега държи и се чудя какво да правя. Ако ида на майстор незнам дали ще хване от къде е бил проблема

Comment

пак ще даде на касо за сажаление, щом един пат го е направила очакваи да се повтори, ще се наложи да разбереш от каде ти ги прави тези мизери. ще чакаме да разясняваш и успех :
                            мисли, преди да дейсваш !!!

Comment

Най вероятно някой кабел наистина е бил окъсил някъде по купето и като си ги разбутал да ги поогледаш си ги разместил Там където си ровил последният път разгледай пак като добре оглеждаш изолациите на кабелите Предполагам че предишното окъсяване рано или късно пак ще се намести на старото си място и пак ще ти направи проблем

---------- Post added at 11:53 ---------- Previous post was at 11:49 ----------

Индикацията за отворен багажник светва когато ти е отворен и предния капак.

Незнам за другите алфи но при моята няма бутон и индикация за отворен преден капак
                              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 100kW

Comment

Working...
                              X